A Good artist has less time than ideas.

Jag älskar att gå på utställningar, och det bästa är att gå med folk som vet mer än jag själv.

Vi har besök den här veckan av Chris från New Jersey, som skriver sin doktorsavhandling om Martin Kippenberger. Igår drog vi på oss artsy fartsy-kostymerna och drog till Hamburger Bahnhof där de har en omfattande utställning om honom just nu.

Enligt Chris var Kippenberger en kreativ, men obstinat typ. 1992 blev han INTE inbjuden till Documenta (en konstutställning som går av stapeln vart femte år i Kassel. Det är liksom Cannes för reklamare eller Gothenburg Horse show för hästtjejer. Fast oändligt mer bajsnödigt). I alla fall: efter sin icke-inbjudan tjurade Kippenberger, slet sitt hår och funderade ut sin respons till den enligt honom exkluderande konstvärlden. Tydligen var den perfekta revanschen att skapa en tjusig staty, smälla upp den på bästa plats på Documentas område, plåta och skapa sin egen affisch till utställningen han inte var inbjuden till. HA.

 

Stackars Kippenberger var dessutom dyslektiker, men älskade information och litteratur. Flera gånger bad han folk att läsa böcker och sedan recitera och berätta om sina analyser av boken för honom. I utbyte fick de hans konstverk.

Det här var en av de roligast utställningar jag sett på länge, så dra iväg till Hamburger Bahnhof med er! Raus!

avatar
 

Tags: , , ,

Comments: 1

Leave a reply »

 
  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name