Barnvagnspromenaden #1: Karl-Marx-Allee


Det blir en hel del promenerande för mig nu när jag är mammaledig, och för några dagar sedan bar det längs med Karl-Marx-Allee. Jag gillar den gatan. Vissa tycker att den är tråkig, intetsägande, för lång och för rakt fram. Men inte jag. Jag gillar att den är rak, och så bred. Då kan jag bara gå, utan att tänka, utan att vara rädd för att råka köra över någons fot med min enorma Kronanbarnvagn. Och så ser jag hela tiden tv-tornet där framme. Älskade tv-tornet.
Och så finns det, faktiskt, en hel del fint att titta på längs vägen. Som alla hus i skön 60-tals-DDR-stil. Den snygga baren Kosmetiksalon Babette till exempel (har fortfarande inte varit där, galet. Jag skyller på barnen) och Café Moskau.  För att bara nämna några.

Det finns mycket mer att berätta om den här gatan. Men det går bli en annan gång.

avatar
 

Tags: ,

Comments: 2

Leave a reply »

 
 • avatar
  em

  hej berinbiten! jag har en lite udda fråga men tänkte kolla om ni har koll… jag ska vara i berlin några veckor och har glömt mina p-piller hemma. tänkte kolla om det går att skaffa här, kontaktar man en vårdcentral då?

   
   
   
 • avatar
  kristina

  Hej Em, såg du att du fått svar genom en egen post?
  http://berlinbiten.se/blog/2012/09/09/p-piller-och-annat-sexigt/

   
   
   
 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name