Berlinpodden: Tjorven och lyxinvandrarna

 

podbild3

Nytt avsnitt av Berlinpodden! Den här gången pratar vi om hur det är att vara svensk invandrare i Berlin, om hur det känns att komma hem till Sverige igen efter många år utomlands, om när vi beter oss som svenskast och hur vi tänker kring att våra barn kommer att växa upp som tvättäkta berlinare.

 

avatar
 

Tags:

Comments: 8

Leave a reply »

 
 • avatar
  BigMac

  Hej,
  väldigt kort samtal den här gången, bara 1 min och 50 sek! Eller kanske du hitttar resten av chattet och fogar till. Annars – tummen upp för initiativet, jag tycker att det är enormt intressant att höra era synpunkter på livet i det hemska utlandet.

   
   
   
  • hej, oh ja det blev fel på uppladdningen. jag tar bort inlägget igen tills jag får upp hela podcasten som är på 25 min.

    
  • Nu är hela podden up and running. Mycket nöje

    
 • Hej och tack – det var roligt att lyssna på er igen och varje gång jag gör det slås jag av att hur vi upplever Berlin är så lika även om jag är pensionär. Hur det är att leva i Berlin som svensk har tydligen inte förändrats mycket sedan 1967 då jag flyttade hit. Min fördel är väl att jag kan käfta tillbaka när någon skäller på mig och när jag sen av rena farten gör det i Stockholm ser jag hur förskräckta alla tittar på mig och min syster säger “jisses, vad tysk du har blivit”.. Och då kommer berlinerfarenheterna till pass och jag tänker “so what, who cares..” men vi är ense om att Berlin är en underbar stad att bo i. Jag älskar den frihet vi har här att vara som vi är och inte har några Måsten som folk har i Sverige.. Fortsätt tjejer!!

   
   
   
  • Tack för din kommentar Cecilia. Vi blir så glada av att höra vad ni som lyssnar tycker och tänker och jätte roligt att höra att du känner igen dig. Visst är Berlin en fantastisk stad, håller med dig gällande avsaknaden av måsten etc. kram

    
  • Ja! Tack Cecilia!

    
 • avatar
  Lärkan

  Hallo!
  Jag har tyvärr inte hunnit lyssna på podden än, men jag har en fråga. Vet ni om det kommer firas något speciellt den 9/11, med tanke på att det nu har gått 25 år sedan murens fall? Jag hittade något om en ljusinstallation över staden, men jag tänker att det väl ändå borde vara något mer, eller vad tror ni? Jag kommer förhoppningsvis att befinna mig i Berlin den helgen, så det vore skönt att ha lite koll på läget om det är något särskilt som händer.

   
   
   
 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name