En lunchens fristad bland Neuköllns imbissar

Berlin är fantastiskt. Med immigranter från alla världsdelar finns det få saker i matväg som inte går att få här, herregud, Berlin har till och med en australiensisk butik för allt från surfkläder till krokodilkött. Berlineurons låga värde gör att man för en billig penning kan bli himlans mätt och så långt är ju allt väl.

Men vad jag ofta saknar här i Berlin i matväg är:

– Vällagad mat. Man tror att det liksom hör till när man går på restaurang, men ärligt talat så verkar det som om många restauranger fokuserar på nya kunder varje dag, som aldrig kommer tillbaka för att klaga. Även kallade turister.

– Trevlig service. Jag må låta som en bitterfitta, men det här står jag fast vid. Folk i krogbranschen i den här stan skiter fullständigt i att vara serviceminded. Förmodligen tror många att det går illa ihop med deras bild av dem själva som artister/entreprenörer och att de är värda mer än en servitris. Men varför jobbar man då med ett serviceyrke?

– En lokal som är om inte hel, så iallafall ren.

Och allt detta har jag funnit, runt hörnet! Vi kan kalla det Lavanderia Vecchia, och låt oss säga att de har mat som passar för en italiensk familjs söndagsmiddag, och kaffe som passar därefter. Och låt oss säga att alla är trevliga  och att man inte behöver vänta i hundra år eller bli ignorerad för att någon ska rulla klart sin cigg och snacka skit med sin bästis innan du kan få se menyn. Och låt oss säga att din sallad, pasta och panna cotta till lunch för nio Euro är rimligt och att kaffet därefter smakar starkt men inte bränt och som grädde på moset har de en plastbur för folks jobbiga barn, så att man visst måste se dem, men inte höra dem.

Allt detta är sant, och det är bra, gott fint och trevligt. Gå dit vet jag!

 

Information om öppettider hittar ni här, där jag också lånat bilderna.

avatar
 

Tags: , ,

Comments: 2

Leave a reply »

 
  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name