Också frilansare? Häng med i jakten på Berlins bästa coworkingställe

Min nya arbetsplats? Bild lånad från <a href="http://esdipberlin.com/">esdipberlin.com</a>.

Jag har bestämt mig för att 2014 ska bli ett spännande år med mycket förändring. Hur jag ska fixa det? Well, mitt första steg har varit att säga upp det kontor jag sitter på nu. Det är dags för något nytt! Något som bubblar av kreativitet! Borde ju vara en enkel match i den här staden, tänker jag.

Berlin är ju känt för att krylla av frilansare och det finns massor av coworkingställen. Kontor där det går att hyra en skrivbordsplats per månad, ett antal dagar i månaden eller per tag och där frilansare hittar varandra och kan skapa roliga projekt tillsammans.

Eftersom jag är som lyckligast och mest kreativ när jag har ett par tre ställen att variera mellan (ibland hemma, ett kafé eller ett biblioteket ibland och så några dagar per vecka på ett kontor med inspirerande jobbarkompisar omkring mig) så tror jag att ett bra coworkingställe skulle passa mig perfekt.

Mina krav på kontoret:
– Det måste vara en trevlig och välkomnande atmosfär, och gärna finnas åtminstone några andra som jobbar inom samma bransch.
– Det ska helst inte ligga alltför långt ifrån Friedrichshain. Berlin är STORT och jobbar jag på ett ställe längre bort än norra Kreuzberg, södra Prenzlauer Berg  eller östra delarna av Mitte kommer jag knappt att hinna öppna datorn innan det är dags att hämta på förskolan.
– Flexibla hyresvillkor. Alla ställen som kräver att man hyr hela månader med lång uppsägningstid går bort.

På min kolla-in-lista står just nu:
Weserland, Neukölln
Ser trevligt ut på bilderna, även om jag kan tänka mig att det blir en rätt pratig stämning runt det där långbordet. Och att sitta framför en dator hela dagen utan ett ryggstöd – aj, jag känner krampen i svanken bara jag tänker på det.

Co-up, Kreuzberg
Verkar ha ordentliga sittplatser och ser ljust och fint ut. Inte för långt borta heller, men ligger ändå i en annan stadsdel vilket kan vara trevligt.

Esdip Berlin, Friedrichshain
Ligger helt klart närmast hem och förskola. Således det mest praktiska stället för mig. Verkar skönt arty också med konstkurser och galleri.

Agora Collective
Ser fint ut och på ganska lagom cykelavstånd. Och så verkar det hända rätt mycket kul där!

Är det någon av er läsare som har något annat tips, hojta gärna till!

avatar
 

Tags:

Comments: 2

Leave a reply »

 
 • avatar
  Gustaf Nilsson

  Hej Johanna!
  Jag flyttar till Berlin i höst för tre månaders språkstudier.
  Letar en möblerad etta eller ett rum i Friedrichshain.
  Har en budget på 500 euro/månaden.

  Har du något tips på hur jag ska hitta något?

   
   
   
 • Hej alla frilansare!
  Jag har startat en hemsida för frilansare, http://frilansdirekt.com
  där ni kan få kontakt med varandra och där kunderna kan hitta rätt kompetens till sina uppdrag.

  Söker kontakt med svenska frilansare i Berlin, som vill vara med på sajten. Den som registrerar sig först får vara med ett år utan kostnad!

  Hälsningar Eva, VD, Frilans Direkt

   
   
   
 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name