Fritz är död

För fyra månader sedan föddes två? isbjörnar på Berlins Tierpark. Den ena ungen dog nåra minuter efter födseln men lille killen klarade sig och verkade må? bra. Han fick namnen Fritz efter en omröstning via tidnigen och var just redo att visas utomhus då? han plötsligt blev sjuk och dog. Obduktion med dödsorsak väntar.

2006 föddes en annan liten isbjörnskille på zoo i Berlin. Även han var en tvilling men isbjörnsmamman avisade båda ungarna och den andra dog. Knut, som han fick heta togs då ifrån sin mamma och föddes upp med nappflaska. Knut blev 4 år gammal tills han plötsligt dog av ett anfall pågrund av en hjärnhinneinflamation och drunkade i sin bassäng. Knut registrerades son ett varumärke för Berlin och det tryckets tröjor, gjordes frimärken och alla möjliga turistsaker med den lilla björnen. Han var den första björnen som hade föds och överlevt i ett zoo i berlin på 30 år.

Nu protesteerar mA?nga djurrAi??ttsaktivister och vill sAi??tta ett stopp fAi??r uppfAi??dning av isbjAi??rnar i Berlins zoo. de hAi??vdar att bjAi??rnarna bara fAi??ds upp utifrA?n marknadsfAi??ring och reklam och att man inte tar hAi??nsyn till deras livskvalitet eller fAi??rutsAi??ttningar. De bjAi??rnar som lever i berlinszoo har stAi??rningar i sina naturliga instinkter och kan inte ta hand om avkomma.

Jag hA?ller med, det Ai??r fruktansvAi??rt sorligt att titta pA? isbjAi??rnarna pA? zoo. Hur de vankar fram och tillbaka pA? sina smA? ytor. Hoppas verkligen att man sAi??tter stopp fAi??r detta och kanske riktar fokus pA? de fAi??rutsAi??ttningar som kan fAi??rbAi??ttras fAi??r att de fA? fritt levande isbjAi??rnarna kan Ai??verleva.

avatar
 

Tags:

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name