Gästblogg: Tyska män – en generalisering

pickerimage (4)Oh idag ska jag vara riktigt stygg. Jag ska prata om TYSKA MÄN! Jag lovar dig – jag har erfarenhet och känner mig så berättigad att yttra mig om det att jag kan sätta en RUND stämpel på det här (tyskarna älskar runda stämplar, de betyder myndighet och pondus..). Och jag vet – MAN FÅR INTE DRA ALLA ÖVER EN KAMM, MEN DET ÄR BARA SÅÅ SKÖNT..

Alltså der deutsche Mann an sich – den tyske mannen.. Ja va e de med honom då? Varför är han annorlunda? En tysk man vet allt, kan allt, bestämmer allt. I början är de charmade av oss vilda, fria svenskor – akta er tjejer!! – och fascineras av att vi är frimodiga och inte låter oss böjas i vinden. Men så småningom, när de märker att vi gör intrång på deras auktoritet, tja, då börjar ställningskriget och det slutar först när vi ligger där som en vissen tulpan.

Jag har bott i det här landet i 48 år och har varit gift i nästan lika många med två olika män – ja såå olika (men båda älskade i början mitt fria väsen, tills… se tulpanen ovan..) och har nu i 3 år varit singel och det är ta mig fan det bästa som hänt mig – frånsett mina döttrar..

En tysk man vill gärna hålla dig som en behändig liten guldhamster, inte för självständig, men gärna utåt emanciperad för det är ju trevligt att de andra beundrar honom, som vågar hålla det här vilddjuret. Han vill inte vara ensam, dvs. när pensionen hägrar är loppet kört för er tjejer, då gäller Uppassning med stort U. Han sitter gärna och ser moloken ut när du försvinner ut i ditt sociala liv, för att när du sen glad i hågen kommer hem, plågat viska ”jaså du kommer nu..”. Deppig? Icke säger Nicke! Egna initiativ – nej, han har ju dig..

Den yngre Berlinaren lider av ett Peter-Pan-Komplex, dvs. han vill inte bli vuxen. Vi kvinnor kör då gärna med ätstörningar istället. En Peter Pan-Pappa vill gärna fortsätta vara ung, cool och obunden och vara ute på klubbar på nätterna med sina kompisar – de har i alla fall lärt sig att odla sociala kontakter – vill vara coola och uniformerar sig gärna med allt som krävs klädmässigt – särskilt viktigt den stickade mössan med rätt märke. Mysig pappa? Inte coolt! Glöm det! De tycker inte det är kul att praktisera jämnställdhet och ni kvinnor – ni har trampat rakt ner i emancipationsfällan och drar hela lasset.

Den äldre står gärna och trycker utanför affären när du går in för att snacka klartext med innehavaren för att du inte är nöjd med något du köpt. Han (även Peter Pan) är en sopsorterings-taliban, sorterar petnoga i rätt soptunna. Han parkerar inte där det inte är tillåtet, och inte bara ”en kort, kort, kort liten stund” medan du springer in i affären, han står som en liten tennsoldat när det är rött ljus på övergångsstället – jag minns när jag en mörk natt, inte en bil i sikt, allt sov, vågade gå på rött.. Det blev inte kul sen..

En tysk man kan också vara otroligt charmerande, han uppvaktar dig på ett sätt som mången svensk man inte lyckas med, du känner dig som en drottning och han bär dig på sina händer. Jag föll pladask när min man sprang runt bilen och öppnade bildörren åt mig – men akta dig, ibland kommer uppvaknandet och sen ligger du där som den där vissna tulipanen..

Vad sa du? Din är inte så? Tur för dig!

Gästbloggerskan Cecilia har även en egen blogg där hon skriver om sitt liv i Berlin. Bloggen heter “Den svenska pensionären i berlin “, följ den!

 

 

avatar
 

Tags: , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name