Goth & blandat

Den här helgen lämnade vi Berlin för att DJ’a på festivalen Wave Gotik Treffen i Leipzig. WGT (som det också kallas) är en årlig alternativ festival med artister, DJ’s, föreläsare och annat löst folk som uppträder på olika scener runt om i Leipzig (hela staden är alltså ett festivalområde). Musiken som spelas på WGT (uttalas Ve-Ge-Te) är generellt sett rätt “mörk” och spänner från Dark Electro, EBM och Synth till Punk, Gothrock och Metal.

Blir man inte imponerad av Leipzigs olika byggnader (tänk en blandning mellan Gamla Stan, tysk-slå-sig-för-bröstet-monument och brutal Sovjetarkitektur) så blir man definitivt tagen av hur mycket tid och pengar festivalbesökarna lagt ner på sitt utseende. Här ser man verkligen allt, från kroppsutsmyckningar, massiva tatueringar och plasthår till korsetter, platåskor, zombies och figurer tagna direkt ur en vampyrroman. Man skulle kunna säga att det är en mix av festival och maskerad.

Varför festivalarrangörerna har lagt festivalen under pingsthelgen kan man undra, då majoriteten har svarta kläder och helst jobbar på sin solbränna under ett paraply med solskyddsfaktor 100. Men vem säger nej till att spendera en festival i solen med vänner, kall öl och ett par mörka Ray-Bans?

Nedan är några besökare från årets festival, samt lite tips för den som vill vara både “dark” och snygg.

Bleib golden, Ponyboy!


Foto från WGT 2012: Thomas Peter, Reuters

avatar
 

Tags:

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name