How To M(F)ake It In Berlin.

FB_IMG_1455019131603Jag har mer eller mindre befunnit mig i Berlin sen i September, mer eller mindre, periodvis har jag åkt hem och jobbat, hittills har jag gått runt på dom pengarna, men hittills har det ju inte varit mer än träning, månadskort och mat och maten har jag kommit undan ganska billigt med, men nu började alltså tillgångarna ta slut. I slutet av förra veckan skickade jag mitt CV till en bar i Kreuzberg, jag hade upptäckt den på en promenad, jag kände igen mig från i somras, hur som helst, de var egentligen inte alls den baren jag ville jobba på, utan den i jämte, den som var cykel verkstad och bar i ett, men nu slog jag två flugor i en smäll. Dom svarade på min ansökan men betonade vikten av att jag kunde prata tyska, och jag fick dom att förstå att jag kunde hyfsat tyska igenom att översätta alla mail i Google Translate, Poängen hitintills är att jag inte kan så mycket tyska, jo lite, men inte så mycket som dom tror, men jag HAR en tyska kurs på mp3 i min telefon, som jag har tänkt lyssna på! dom skrev i det sista mailet att dom skulle höra av sig, jag har hört det några gånger igenom åren, men nu hörde dom av sig, i går kväll.

Så nu stod jag här, utanför en uteservering som var målad som flames, dom sista 18 timmarna hade jag hår pluggat dom viktigaste orden i mp3 kursen, planen var att försöka prata så lite som möjligt, helst inte alls, men om jag var tvungen, försöka använda mig av orden jag hade lärt mig, vilka var inga! helst bli satt i arbete ganska snabbt så jag få bort fokusen på avsaknaden av tyska och i stället vissa vilken tillgång jag är arbetsmässigt. Planen gick ganska direkt i stöpet, Kvinnan ifråga såg igenom min lögn, men hon verkade gilla mig. Så nu har jag ett extrajobb i en bar. Min Mamma passade på att påminna mig om att jag så sent som i julas svor att jag aldrig mer skulle jobba i en bar, och absolut inte i Berlin, Den planen gick också i stöpet, två planer som har gått i stöpet och en som fungerar, det är ju en början de med.

avatar
 

Tags: , , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name