idag är ingen vanlig dag

grunewald

Förra veckan var det kanelbullens-dag, i morgon är det äggets-dag och nästa vecka har vi utan-skägg-dagen men idag är det tydligen “Welthundetag”, hundens-dag. Varje dag finns det något att fira. Kom att tänka på ett av de första inläggen här på bloggen som handlade just om hundar i Berlin och funderade på hur det blev med det där hund-körkortet. Ett bevis/intyg på att man som hundägare har pli på sin jycke. Det verkar som om “körkortet” kommer till Berlin men inget är helt bestämt ännu.

Tänkte passa på att ge lite tips på bra rastställen till de hundägare som läser berlinbiten.se.

I Berlin gäller koppeltvång på hund och det kan bli dyrt om man släpper hunden lös i parker där man inte får ha hundra lösa men det finns speciella hundrastplatser som är perfekta för att släppa hunden fri på. Här följer en karta med rastplatser och om ni klickar på den kommer ni till en sida med adresserna till de olika parkerna.

Skogen i Grünewald är klart störst och bäst och värt ett besök oavsett om man har hund med sig eller ej. Här inne glömmer man snabbt bort att man faktiskt befinner sig i en huvudstad. Grünewald var kejsarens jaktmark ända fram till 1904 och öppnades bara på vintern för jakt och tillhörande fest i jaktslottet. Här festade medlemmar ur hovet och deras gäster loss ordentligt i skymundan gömda inne i skogen. Ända tills en anonym gäst lämnade ett brev där hen berättade vad som hänt under dessa vinterorgier. Man gjorde allt för att tysta ned nyheten och försökte hitta vem det var som skvallrat, men utan framgång.  Numera är slottet öppet för allmänheten och under mer städade former.

avatar
 

Tags: , , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name