Jag var hAi??r fAi??rst!

img_20161020_120137_resized_20161020_120305381

Ok nu ska jag generalisera lite, fast jag inte tycker om nAi??r man gAi??r det, men det finns en typ av egenskap hos vissa hAi??r i Berlin som gAi??r mig galen. Den dAi??r tyska envisheten eller besserwisser eller vad man nu ska kalla det fAi??r… Det verkar som om det inte spelar nA?gon roll hur galen eller ologisk situationen Ai??r, sA? lAi??nge hen bevisat att hen har rAi??tt. Imorse till exempel. Jag kAi??rde bil pA? en smal gata dAi??r endast en bil kan passera Ai??ven fast det inte Ai??r en enkelriktad gata. En liten skolbuss backar just ut pA? gatan sA? jag svAi??nger in till kanten mot trottoaren sA? att den kan passera. DA? kommer en Mercedes kAi??rande i full fart bakom mig och kAi??r rakt mot bussen, varpA? jag blir instAi??ngd vid trottoaren och bussen och Mercedesen blir stA?ende nos mot nos. Bakom bussen fylls det pA? med flera bilar sA? bussen kan varken backa eller kAi??ra A?t sidan, det kan dAi??remot Mercedesen. Tror ni han gAi??r det? Icke sa nicke. Han rAi??r varken pA? bilen eller sin nuna. Inget hAi??nder… Bakom bussen stA?r nu 5 bilar som bAi??rjar bli otA?liga. Jag lyckas kAi??ra upp min bil pA? trottoaren sA? att det blir en lucka framfAi??r mig dAi??r Mercedesen kan kAi??ra in fAi??r att lAi??mna plats, vinkar A?t honom, men inget hAi??nder. Jag kliver ur bilen och knackar pA? fAi??nstret och ber honom artigt att anvAi??nda platsen jag lAi??mnat A?t honom fAi??r att ge plats. Han svarar bara

-Nej, tAi??nker jag inte gAi??ra, fAi??r bussen sA?g att jag kom och skulle inte ha kAi??rt ut, jag var fAi??rst och tAi??nker inte flytta pA? mig! – eehh, ursAi??kta? du tAi??nker alltsA? blockera hela gatan fAi??r alla hAi??r bara fAi??r att bevisa att du var hAi??r fAi??rst? – Japp. punkt slut.

Hur jag kom dAi??rifrA?n? Backade pA? trottoaren, vill ju inte flytta pA? nA?gon som har rAi??tt.

Jag slutar aldrig att fAi??rvA?nas Ai??ver hur galet tjockskalliga vissa kan vara. Samma typ av mAi??nniskor som kastar sig med cykeln framfAi??r bilar som svAi??nger till hAi??ger utan att titta Ai??ver axeln, bara fAi??r att de hade grAi??nt ljus och har rAi??tt att kAi??ra. Hyttandes med nAi??ven, skrikandes. Om de blir pA?kAi??rda pA? kuppen Ai??r inte viktigt, huvudsaken de visar att de har rAi??tt och bilisten fel.

Ai??r det hAi??r typiskt fAi??r Berlin eller Ai??r det kanske bara en typ av mAi??nniskor?

avatar
 

Tags: ,

Comments: 4

Leave a reply »

 
 • Oh det är sååååå typiskt Berlin och förlåt – typiskt berlinmännen.. suck och stön och elände… Kan de inte sticka och brinna…

   
   
   
  • Ja, eller hur! I trafiken är det oftast män, fast vid alla tillfällen har jag stött på nästan samma tjockskallighet hos kvinnor med.

    
 • avatar
  Kristina Pihlblad

  Jag känner igen mig, fast från en cyklists perspektiv. Trafiken är som en tävling, den som kommer fram snabbast vinner. Det visas oerhört lite respekt.

   
   
   
  • Verkligen, men just det här att en cyklist som ser att bilen svänger, märker att föraren inte sett, men endå fortsätter att cukla rakt fram och skriker typ…. :S

    
 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name