Med familjen i Berlin

barniberlin

Så var det höst och höstlov igen. Oj vad snabbt tiden går. Vi vet att Berlin är ett populärt resmål för er som har höstlov i Sverige och det kom ett mail med frågan om vi kunde tipsa om lite aktiviteter att hitta på med familjen när man är i Berlin på besök.

Vi har skrivit lite om det tidigare, men tips kan man ju alltid ha nytta av så här kommer några till.

Om man reser med barn och ungdomar kan det vara uppskattat att göra turistaktiviteter som inte kräver timslånga promenader eller “tråkiga” museum. Då är ju Tv-tornet en bra grej.  Obs. tänk på att det är väldigt populärt och därför blir det en lång väntan och köbildning för att komma upp. Jag tror man kan boka bord i restaurangen där uppe för att på så sätt slinka före i kön eller så kan man köpa inträdesbiljetten online.

Andra alternativ till utkiksplatser där man kan få en bild av Berlin är Siegessäule och riksdagskupolen. Siegessäule har en spiraltrappa som man måste gå uppför, men oftast ingen kö och går ganska snabbt. Kanske inget om man har höjdskräck då det är lite trångt där uppe, men det är en vacker utsikt. Riksdagskupolen måste man numera boka och registrera sig för innan för att kunna besöka, men den är helt klart värt ett besök tycker jag.

Jag skulle rekommendera museet The story of Berlin om man vill ha kompakt historia presenterat på ett bra sätt och dokumentations centret  Berliner Mauer om man vill åt kompakt fakta.

Ett annat bra och lite annorlunda sätt att lära sig lite historia på är att gå en guidad tur under jorden. Under Berlin finns massor av oanvända tunnelbanor, bunkrar och gångar som man kan besöka.

Två museum som vi skrivit om tidigare. Om man är teknik eller fordons intresserad så är tekniska museet  perfekt. Min son som visserligen bara är 4 år och galen i tåg bara älskar det, det är ett jättefint museum. Även Naturhistoriska museet är uppskattat.

Om det är fint väder kan man ju ta en båttur på spree och se staden från vattnet. Då behöver man inte promenera så länge och det är lite roligare än att åka turistbuss kanske. Det finns oändligt många sätt att ta sig fram på i Berlin. Cykel är min favorit men kanske de yngre i familjen kan tycka det är roligt att åka Trabant eller Segway.. Skulle barnen behöva göra av med extra energi finns även en klätterpark mitt inne i Berlin eller varför inte besöka gamla flygplatsen Tempelhof och springa av sig lite.

avatar
 

Tags: , , , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name