När ska man åka till Berlin?

cloudFör att ta det från början – när ska man åka till Berlin? Härom dagen så fick jag frågan när på året bästa tiden är att åka till Berlin. Det snabba svaret – våren. Ja, som de flesta storstäder. Varför, undrade då Christer, som har följt mig genom Berlin, årstiderna och åren? Nej, sommaren i Berlin är också helt fantastisk! Och hösten är fin. Och vintern likaså. Men våren framför allt. Vi börjar här.

Några områden som jag tycker extra mycket om, rent generellt men framför allt under vår- och sommarperioden, är dessa som jag ber dig utforska mer under nästa tur till Berlin. Missa inte! Så, vi kör;

Bergmannkiez, vid Bergmannstraβe och Maybachufer

Kollwitzkiez, vid Kollwitzplatz, Oderberger Straβe och Mauerpark
Hackescher Markt, James-Simon park – Spreebogenpark
Alla dessa områden har någon gemensamt: de har mysiga små caféer, härliga lokala butiker och gröna oaser att doppa fötterna i. En del av det genuint Berliniga som du måste uppleva. Om du bara skulle göra en sak på varje ställe, under våren, skulle det vara detta. Ta en matbit vid Bergmannkiez, gå på loppis vid Kollwitzkiez och ta en drink i en park vid Hackescher Markt. Mer än så behövs inte för att få en perfekt Berlinsk vår.
avatar
 

Tags: , ,

Comments: 1

Leave a reply »

 
  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name