Hej!

Vi har också varit nya i Berlin. Vi har också stått i kö på Bürgeramt, försökt förklara diverse internetproblem för kundtjänster på närapå obefintlig tyska, letat lägenheter och till slut, lyckats begripa vilka papper de där mäklarna egentligen vill ha. Vi klarade det, men det var banne mig inte lätt.

Därför har vi startat Berlinbiten. För att är vi himla schyssta och vill bespara våra stackars medsvenskar här lite byråkratilidande och förvirringsångest. Men mest för att det skulle känna som en sådant jäkla slöseri att inte sprida all erfarenhet som vi med svett, tårar och en väldig massa jävlar anamma har kämpat oss till.

Men vilka är vi?

omoss_k

Kristina Svensson:

Kreativmångsysslare som under sina åtta år i Berlin arbetat både som kreativ ledare på kommunikationsbyrå och som frilans med konceptutveckling, utställningar, event, webdesign och grafiskdesign. En spontan resa till Berlin blev ett nytt liv med nya språk, familj och spännande projekt. Kristina har många värdefulla erfarenheter att dela med sig av under namnet dieBerlinerin.

omoss_j

Johanna Paues Darlington:

Journalist och tv-producent som kom till Berlin för att pröva på frilanslivet. Det gick över förväntan och hon blev kvar, snart inne på femte året! Johanna skriver för flera svenska tidningar, bland annat Aftonbladet, och sitter inne på helt sjukt många berlintips under namnet Johanna i F’hain 

Vill du bli vår nästa gästbloggare, annonsera på sidan eller av någon annan anledning komma i kontakt med Berlinbiten.se, så skriv till oss på:  info@berlinbiten.se

copyright © 2013 Berlinbiten.se

Web design www.bestregards.se

All information på Berlinbiten.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering av Berlinbiten.se.För innehåll i bloggarna ansvaras ej.

 

Våra gästbloggare

På Berlinbiten.se har vi även samlat bloginlägg från andra gästbloggare som skriver om Berlin. Här kan du bl.a följa :

FB_IMG_1455019059915Von Nichts zu Etwas Mexikanskt Blod, Svenskt hjärta. Baserad i Berlin och Stockholm, Jag har två intressen i livet, tatueringar och MMA, Jag har nu val tatueringar. Allt från bläck och jazz till MMA.


Clara  Berlin-turisten – boende i Småstaden men alltid med en fot i Berlin (med förhoppningen om två snarast möjligt). En Berlin-svensk eller svensk Berlinare .
Hanna
Hanna Nyinflyttad grafisk formgivare och fotograf. Vackra bilder, grymma tips och inspiration für alle.

Andrea
Andrea Copywriter i Neukölln med fäbless för gatufynd och balkongodling.

VendelaVendela  Ena halvan av designduon Vendela&Valentin. Berlins gatukonst, mode & klubbkultur
ValentinValentin Ena halvan av designduon Vendela&Valentin. Berlins gatukonst, mode & klubbkultur
Vendela&Valentin
Maria Beteendevetare. Om söndagsjobb på Mauerpark och allmän fakta om Berlinborna

Sidan är uppbyggd så att du kan söka direkt efter det undrar över i sökfältet i sidmenyn till höger eller läsa vår samlade information under menyerna i huvudmenyn högst upp på sidan. Våra bloggare skriver om lite allt möjligt som rör livet i Berlin och till höger i sidmenyn kan du även leta blogginlägg på bestämda teman.

Här går du vidare till våra bloggar.
Läs bloggarna »

Comments: 7

Leave a reply »

 
 • Hej, jag skulle vilja sätta in en annons som auktoriserad domstolsöversättare. Vad kostar det och hur gör jag det?

   
   
   
  • Du får mail av mig cecilia.

    
 • Hej, jag undrar vad det kostar att sätta in en annons. Jag är revisor i Tyskland.

   
   
   
  • Jag skickar dig ett mail nu med uppgifterna

    
 • avatar
  Lena

  Är det någon som vet om och vart i Berlin det finns möjlighet att äta tyskt julbord?

   
   
   
 • Hej,

  vilken fin sida! Jag undrar vad det kostar att sätta in en annons. Jag har ett relocation bolag! Vi är spezialiserade på att söka bostäder, folkbokföring i uppdrag från den som söker. Bästa hälsnignar Sophie Svensson

   
   
   
 • avatar
  Maria

  Hej! Är det någon som har erfarenhet av att flytta bohag från Sverige till Berlin, flyttbil, container eller annat sätt? Vi är på gång att flytta möbler till Berlin och tar tacksamt emot tips och annat, kostnad osv.

   
   
   
 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name