På IKEA kan ingen höra dig skrika

Olimb7Vad är det för psykopat som ritat IKEA..??? Det var dax att lägga grunden för det nya livet, jag tänkte ”förvaring”,tyvärr. Tog mig mod att återigen besöka denna Alcatraz-kopia… inte helt utan oro.. Redan på tåget mot Tempelhof började de vanliga symptomen: Hjärtklappning, svettningar, yrsel. Men det var liksom försent att hoppa av nu. Det är som om den där stora lysande IKEA skylten har någon hypnotisk dragningskraft.

Rycker med avsmak tag i Gula Påsen… och konstaterar att den inte heller denna gång innehåller den nödproviant jag anser nödvändig för besöket… dvs Stesolid, pannlampa, walkietalkie och kompass. Hinner inte mer än innanför dörren förrän det börjas… golvet fullt av förvirrande gåvilsepilar åt ALLA håll .. och både fötter å huvve börjar bli desorienterade… försöker samla mig och hitta fokus.. å springer till det enda stället jag känner mig riktigt trygg… restaurangen..!!!

För vilse på IKEA springer man helst med magen full av torra kotletter å bearnaisesås…

Å även i Tyskland står den osedvanligt osympatiska fd bambatanten/ serganten/ sadisten/ kontrollbesiktaren vid salladsdisken och slår icke ont anande söndagsshoppare på fingrarna när dom är naiva nog att tro att varmrätterna som står mitt i salladsbordet faktiskt INGÅR i salladen.. mest för att dom är dom enda som är optimistiska nog å tro att det med lite våld går att få ner dom där vegetariska köttklumparna i en salladsskål med 2 cm i diameter…

Personligen tycker jag att alla borde få fri tillgång till det syntetiska matbordet… det e ju ändå vi som konsumenter som måste släpa hem bokhyllan Sture i tre biljarder delar… ta ledigt från jobbet i fyra dar för å få ihop skiten med alla för korta/långa skruvar å en beskrivning på arabiska… för att sen sälja den för en skitsumma till grannen när det visar sig att den inte alls passar ihop med gaffeln Stina….

I vilket fall…..Stärkt med en gratinerad tennisboll… å efter att i ren protest struntat i att ta bort brickan och hällt ut tre glas läsk i den fria påfyllningen… är man nästan redo att påbörja shoppingen… även i detta moment är likheterna med Sverige slående…då familjen Müller har glömt att hämta sin dotter i bollhavet på utsatt tid, vilket också personalen påtalar jätte högt i hela varuhuset i tjugosekundersintervaller.. medan herr och fru Müller sitter å gråter i mathörnan för att dom inte hittar tillbaka till stället dom dumpade sin dotter…

Har man nu lyckats hitta allt man skall ha, eller i alla fall någonting… kommit till kassan efter tre timmars spring-på-snitslad bana… kan man konstatera att det man kom dit för inte alls ligger i Gula Påsen, istället ligger där ljuskoppar, en hemskt konstig lampa och en spretigt lysande landningsbana som man inte hade en aning om att man behövde. Ganska övertygad om att det ligger personal gömda i hyllor å under bord  som stoppar onödiga pryttlar i ens påse när man inte ser…Det blir så på IKEA, man åker dit för att köpa förvaringsboxar men kommer hem med värmeljus, servetter och kanske någon annans unge, det är nog mest ren tur att man själv kom hem med rätt familj när man var liten, man såg ju bara benen på dom vuxna, jag gick i alla fall hem med dom som såg minst förvånade ut, jag tror nog det blev rätt till slut.

avatar
 

Tags:

Comments: 1

Leave a reply »

 
 • Tack för ett igenkännande skratt!! Härligt!

   
   
   
 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name