Packa Pappas kappsäck

www.notesofberlin.com_Så, åter igen fann jag mig själv i flyttkartongernas öden och äventyr, Sonnenalle,upp och ner, tur och retur, I FLYTTLÅDOR!!! Innan man bestämmer sig för att dra till Berlin så tror jag att man måste vara psykiskt inställd på att bo i en ryggsäck, från rum  till rum, Fucking hustler at the AIRBNB!!! Min fördel, tror jag är: jag är van att bo i städer med hög hyra, därför är jag van att bo med mycket människor, på en liten yta! I den här stan har alla som har en lägenhet, vilket verkar vara de flesta, mycket mysigare, bättre, finare och framförallt mycket billigare hyra än vad du någonsin kommer att ha! och om du som jag tycker att du också är värd att ha ett så fint hem, så är det bara att börja läsa annonserna!

Är du Svensk? Ska du söka bostad i Berlin de kommande året? Då har du  mycket att se fram emot! Förmodligen har du också fått ett antal bisarra mejl av, förslagsvis, män som gärna hyr ut ett rum till dig i utbyte mot att han får suga på dina tår.

Härom veckan fick undertecknad en bild av en fejkad manlig hyresvärd på Facebook, på en kvinna i strap on och en mask i form av en Storm trooper. Jag har själv blivit varnad för det här med internetsäkerhet, men insåg ändå inte i tid att jag inte pratade med en hyresvärd utan en vanlig pervers kvinna. När man är i desperat behov av någonstans att bo på en hård och smal marknad friar man ofta hellre än att fälla. Om du som jag lägger ut en annons och du får ett svar från ”ichleideurin@hotmail.com”, så är det förmodligen inget seriöst, eller?

För att få fler svar på din annons rekommenderas en utförlig beskrivning av dig själv och vad du söker för sorts boende. Vissa försöker göra En Rolig Annons om hur de är ”världens sämsta hyresgäst” eller något annat klickvänligt, men det blir lätt smaklöst. Fast du kan ju alltid försöka. Om den potentiella hyresvärden du pratar med faktiskt vill hyra ut till dig är det bostaden ni bör prata om. Det är självklart förståeligt om hen vill veta vad du är för en person – vad du gör på fritiden, vad du jobbar med, om du har fast lön och så vidare. Men om hen frågar om du gillar att “leka”, eller undrar vad du har för underkläder – lämna konversationen. På riktigt, bara gör de! Om hyresvärden vill att du skall sätta in pengar på nåt konto för att sedan hämta nyckeln någon annanstans innan ni skrivit kontrakt – säg upp all kontakt. Ingen seriös uthyrare vill ha deposition eller förskottshyra innan lägenheten är visad och kontrakt är skrivet. Det kan röra sig om en orimlig idiot som faktiskt äger en lägenhet, bara inte just den lägenheten.

Sist men inte minst! Om det låter för bra för att vara sant, är det förmodligen det. Om priset är väldigt lågt i kontrast till bostaden kan du räkna med att något är fel. Blir du, som jag, erbjuden en visning för en tvåa i P-berg för 350 € i månaden kan du vänta dig en kvinna i strap on och en mask i form av en Storm trooper i dörröppningen.

foto från www.notesofberlin.com

avatar
 

Tags: , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name