Shopping guide

1466350734603

Om man vill shoppa i Berlin vart ska man gå då? Det beror först och främst lite på vad man är ute efter och sedan så får man vara beredd att röra på sig då Berlin är så pass stort och utspritt.  Är man ute efter de välkända klädkedjorna så är någon av de stora shoppingcentrumet perfekt. T.e.x Mall of Berlin, Alexa eller så tar man en tur till Küdamm eller områdena kring Hackeschermarkt eller Friedrichstraße. Vill man till de mindre butikern med mer alternativa märken så kan det vara bra att dela upp shoppingrundan efter område. Här kommer några tips från mig:

Ett lagom stort område är Friedrichshain och här hittar man många roliga butiker på gångavstånd. Här gäller gatorna kring Boxahagenerplatz. Direkt i ett hörn av Boxi hittar man Victoria met Albert som har en skön blandning av kläder, prydnadssaker till hemmet och smycken. Letar man ekoligiskt mode finns Herr &Frau Nitschke på Wühlischstraße eller Ankleidezimmer på Simplonstraße. Fluffy Berlin har väldigt fina ryggsäckar och utvalda klädersmärken. För secondhand eller vintage finns bland annat V-Vintage, Trash-Schick och Sometimes Coloured.

Ett annat bra område är Mitte och vidare upp mot Prenzlauerberg. Second hand PicknWeight en second hand butik där man betlar per vikt. Här gäller det att man tycker om att leta och gräva bland kläder då det finns massor och det hänger trångt. På  Oranienburgerstraße ligger 24 colours och om man rör sig upp mot Prenzlauerberg kan man hitta flera liknande små butiker. Detta är bara några ideer och självklart finns det mycket mycket mer i Berlin. Vilken är din favorit butik i Berlin?

 

 

 

 

avatar
 

Tags: , , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name