Teaterbesök

eget foto av postern från teatern.

Att gå på teater här fantastiskt tycker jag, men något jag tyvärr gör allt för sällan. Brukar ni gå på teater här i Berlin?Gör det! Berlin har ett otroligt bra utbud av teatrar och det finns just nu så många spännande teaterstycken att titta på. Min favoritteater är Maxim Gorki-teater. En liten teater, i storleken, men med ett otroligt stort utbud och alla pjäser berör, engagerar och chockerar. Pjäserna är alltid textade på engelska, så skulle man ha svårt att hänga med i replikerna kan man läsa på skärmar på sidan av scenen och på så sätt följa med.

Just nu pågår här en festival under titeln Uniting Backgrounds.

De senaste föreställningarna som jag besökt är “Und dann kam Mirna” och “Meteoroiten”. Den första handlar om en, eller egentliga flera sammanvävda kvinnor vars liv förändras när dottern föds. Den är både roligt och träffande i vissa beskrivningar av en generation som känner sig vilsen i rollen som vuxen, mamma osv. Gå och se den!

Meteoriten, handlar om en spretig grupp individer som inte riktigt passar in någonstans. Om deras öden och transformationer. Mycket gripande.

 

avatar
 

Tags: , , , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name