-Vet du något bra hotell?

481235_10150853751282260_1636349568_nJag får ofta frågan från vänner och bekanta som ska resa till Berlin på semester, om jag kan rekommendera ett bra hotell i Berlin. Problemet är ju bara det att det är väldigt sällan man bor på hotell i sin egen stad och det är svårt att ha koll på alla alternativ här (i Berlin finns ungefär 900 hotell…)

Inlägg i samarbete med www.popularhotels.com.Berlin är kanske lite extra klurigt när det gäller att välja ett hotell om man inte vet i vilken stadsdel man vill bo. Ofta letar man efter ett centralt beläget hotell men ordet centrum funkar liksom inte riktigt i Berlin. Berlin är väldigt stor till ytan (892 Kvadratkilometer, nio gånger Paris) och även om lokaltrafiken är toppen så kan det vara bra att kolla upp och tänka igenom vad det är man är ute efter på sin vistelse i staden. Vill man bo nära shopping? Vill man kunna promenera direkt från hotellet till spännande restauranger eller nattklubbar? Vill man ha parker och lugn och ro? Mitt tips är alltså att först ta reda lite mer om de olika stadsdelarna och sedan välja hotell utifrån vart man vill vara.

Jag blev kontaktad av popularhotels.com som är en webbsida som samlat 55 olika hotell i Berlin och delat in dem i olika kategorier utifrån vilken typ av resa det handlar om, familj, par, jobb etc. Ett superbra tips för er som letar hotell och inte vet vart ni ska börja söka. Sidan uppdateras med tipps och utvärderingar från besökare och kan ge en bra inblick i hur de olika hotellen är.

Ett av de hotellen som popularhotels.com tipsar om har jag faktiskt bott på. Lite vardagslyx måste man ju unna sig ju ibland och vi fick ett supererbjudande på en svit på hotell Meliá vid Friedrichstraße. Detta hotell är markerat under kategorin lyxpopularhotels.com och visst är det lyxigt allt, men man kan ibland ha tur och hitta bra priserbjudanden. Servicen är fantastik och utsikten från rummen likaså.  Här kan man titta ut över Spree och ner på livet och rörelsen på Freidrichstr under. Läget är perfekt för Shopping bland de store kedjorna och varuhuset, Lafayette etc. På promenadavstånd har man regeringshuset, Brandenburger Tor och mysiga restauranger. Vill man sedan röra sig till lite lugnare kvarter med mindre butiker, caféer etc. finns här både S-bahn och tunnelbana precis framför dörren

avatar
 

Tags: , ,

Comments: 2

Leave a reply »

 
 • Själv har jag endast bott på olika hotell runt Ku’damm och där är min rekommendation: Scandic främst – fina rum, bra frukost, gratis wifi. Superbra läge, 1 minuts promenad till Ku’damm och 3 till Wittenbergplatz.

  Om man gillar frukost ska man bo på Ivbergs, också vid Wittenberg. Rummen kanske lite för modernt tråkiga (och inget gratis wifi) men frukosten. Frukosten!

  Ett billigt och bra alternativ (med helt OK frukost 😉 är Mark. Ligger på Meinieckerstrasse med rumsinredning från 90-talet, men är riktigt schysst för sitt pris.

   
   
   
  • tack för tippsen !

    
 • Leave a Reply
   
  Your gravatar
  Your Name