Vinter vs Sommar i Berlin

Screen shot 2016-02-26 at 6.00.34 PMIdag vaknade jag till snö i Småstaden. Eller, rättare sagt, jag vaknade av att miniplogbilen skrapade rent gatan “grrrrrrddrrrrrrr…”. Mysigt kan tyckas, men då jag är en vår- och sommarmänniska av rang tycker jag att det är onödigt nu. Julen är över = snö är onödigt. Nu väntar jag in våren och alla småvarma dagar, när du tycker det är varmt vid 10 grader för att det har varit minusgrader i fyra månader.Där vill jag vara nu. Helst i Berlin – för vår i Berlin? Kan knappast bli bättre än så.

Hittade dessa bilder, bland andra, via Berliner Morgenpost (fyller min dagliga dos av Berlin-info) och längtet kom blixtsnabbt. Bam! En varm dag vid Mauer park? Supertrevligt område för häng och loppisfynd. För om du inte redan visste detta – Berlin + Loppisar = Sant. Dagens första tips för fyndare.

sommarvinter Pic: Alex Heinl (dpa) / Reto Klar (BM)

Eller, en drink i en solstol invid Spree? Bredvid en av mina favoritparker mitt i stan – James-Simon park. En drink i en solstol i en park i Berlin. Det kan sällan gå fel. Observera dock att du inte borde bada i Spree, hur lockande det är må vara en varm sommardag i stan…

sommarvinter2

Pic: Britta Pedersen (dpa) / Reto Klar (BM)

– Clara Bergenfelz, den Berlinska Turisten

avatar
 

Tags: , , ,

Comments

No comments so far.

  • Leave a Reply
     
    Your gravatar
    Your Name